FAQ

Svar på ofte stillede praktiske spørgsmål

Hvor lang ventetid har I ?

Der er mulighed for hurtig opstart alt afhængig af valg af behandler. Der kan være forlænget opstartstid ved ferietid eller særlige perioder. Hvis man har et akut behov, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at muliggøre en ekstra hurtig opstart.

Skal man have en henvisning for at modtage behandling?

Man behøver ikke en henvisning.

En henvisning gælder kun til almindelige sygesikringspsykologer.

I Danmark har man desværre valgt, at det ikke er muligt at henvise til specialister inden for det psykiske felt, som man ellers kan inden for det fysiske (hudlæge, øjenlæge m.v.).

Der er 100% egenbetaling af behandlingen, men det er muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, ligesom det også kan være muligt at betalingen dækket helt eller delvis ved sundhedsforsikring eller arbejdsgiver.

Hvad er honoraret for en konsultation?

Du kan se vores aktuelle prisoversigt i menupunktet "honorarer og tilskud" her.

Betalingen foregår via MobilePay. Efter hver konsultation kommer der en betalingsanmodning til ens MobilePay. Denne skal betales samme dag.

Tilbyder I kun onlinebehandling?

Vi tilbyder ikke længere fysiske samtaler i klinikken, da Corona-tiden lærte os, at online behandling har den samme gode effekt.

Som specialister i OCD har vi samtidig klienter fra hele landet, og det er langt mere bekvemt for de mange klienter som har lang vej (fx. fra København, Fyn, Nordjylland, Sønderjylland m.v.).
Vores erfaring er, at vores klienter hurtigt finder en særlig tryghed i at sidde hjemme, og vi oplever tillige ofte, at det, at vores klienter sidder hjemme, giver nogle yderligere eksponeringsmuligheder, der gavner behandlingen.

Er onlinebehandling sikkert?

Vi går meget op i sikkerhed, og har valgt at bruge Signal som kommunikationsplatform, da det er en end-to-end krypteret platform, der er sikker at bruge. Dette gælder tillige systemet for videosamtaler, som vi bruger til vores klienter. Her er den krypterede forbindelsen direkte mellem psykologens computer og din computer, og håndteres således ikke på en server. Det betyder, at ingen andre end du og psykologen kan se, hvad der sker i samtalen.

Hvor mange konsultationer skal man have?

Det er meget individuelt. Det typiske er omkring 8-12 konsultationer, nogle kun 2-3 konsultationer og nogle væsentlig flere.

Det afhænger af, hvor hårdt man er ramt, hvor kompliceret OCD'en og evt. andet er samt ens personlige overskud til at arbejde med OCD'en.
Vi anbefaler, at man starter med at booke 4 konsultationer med en uges mellemrum for at give os et godt afsæt. Afhængig af behov fortsætter vi så med en uges mellemrum og skaber efterhånden større afstand mellem samtalerne, så der er tid til at arbejde med de forskellige aspekter af OCD'en.

Skal jeg booke en forsamtale, før jeg kan booke en konsultation?

Nej, det er ikke et krav.

Cirka 40% af vores klienter begynder direkte med en konsultation.

Mange har fået os anbefalet via tidligere klienter eller andre behandlere/psykiatere, og starter direkte i behandling.

Jeg er ikke sikker på, at jeg har OCD. Hvad gør jeg?

Du er velkommen til at henvende dig for nærmere rådgivning.

Du kan også tage vores kursus i selvtestning, indsende det til professionel vurdering og evt. tage en forsamtale. Herigennem vil du få en vurdering, men naturligvis ikke en endelig diagnose. Det kræver flere konsultationer at foretage.


Skabt med