Behandling ved Psykolog Jesper Krogholt

Specialist i OCD, statsautoriseret psykolog

Forventninger til dig

I mit terapeutiske rum arbejder vi meget undersøgende, og du skal derfor selv være nysgerrig på din problemstilling og kunne lide en intellektuel tilgang.

Vi eksperimenterer os frem til, hvad der virker for dig, og lærer undervejs, hvordan netop din OCD fungerer.

Du skal have et ønske om forandring og være villig til at gøre en indsats både i konsultationen og ikke mindst i mellem vores samtaler.

Jeg arbejder kun med voksne eller modne teenagere.

Gratis forsamtale

Jeg udbyder et begrænset antal gratis forsamtaler.

Forsamtalen har en varighed på ca 10-12 minutter, og kan anvendes til afklaring af behandlingsbehov og vurdering af den tekniske løsning med henblik på online behandling.

Ved akut behov til eksisterende klient kan forsamtalen blive aflyst. Du vil i så fald få tilbudt en anden tid.

Du skal i god tid henvende dig til sekretæren og få udleveret PDF med de nødvendige praktiske oplysninger.

Eftersom der er stor efterspørgsel på forsamtalerne, bedes du aflyse i god tid, såfremt du ikke skal benytte dig af den alligevel, således at en anden vil kunne få glæde af samtalen.

Hvis de praktiske ting ikke er på plads senest 24 timer før aftalen holdes, vil den automatisk blive aflyst, hvorefter man vil kunne få tilbudt en ny tid.

OCD-erfaring

Som specialist i OCD har jeg behandlet mere end 400 klienter med OCD, og har i samarbejde med mine klienter udviklet mange nye værktøjer og behandlingsteknikker.

Man kan læse sig til meget, men den helt grundlæggende forståelse for OCD har jeg opnået gennem samarbejde med mine mange klienter. Jeg er meget taknemmelig for det store arbejde mine klienter har lagt i at udforske OCD’en, også imens det har været allersværest.

Når man søger om OCD på nettet vil mange steder kunne læse, at OCD er kronisk. Det mener jeg er grundlæggende forkert. OCD kræver at behandleren forstår OCD og har de fornødne værktøjer og teknikker til at kunne behandle den.

Psykologisk værktøjskasse

OCD’en står sjældent alene, og en lang række psykologiske belastninger skyldes underliggende tankestrukturer og måder at tænke på, som lægger unødvendige belastninger på det enkelte menneske. Jeg hjælper dig til at rydde op i dette, så du får frihed til at bruge dine ressourcer på lige netop det, du vil.

Analyserer du alt for meget alting og alle mennesker?

Er du bange for at lave fejl?

Bliver dit humør trukket ned af din tænkning og undgår du helst bestemte situationer?

Jeg bringer min værktøjskasse ind i det terapeutiske rum, og sammen undersøger vi hvordan det hele hænger sammen, og finder frem til det værktøj der passer til dig og som kan skabe den nødvendige forandring og nye muligheder.

Terapeutisk tilgang

Jeg anvender Kognitiv Terapi, Meta Kognitiv Terapi samt videreudviklinger af disse. Dette er moderne former for terapi som består af en lang række værktøjer, som giver klienten indsigt og hjælp til selvhjælp.

Kognitiv Terapi er gennem utallige forskningsforsøg vist som den mest virkningsfulde behandlingsform overfor OCD og anbefales af sundhedsstyrelsen som første valg af behandlingsform inden for en lang række problemstillinger.

Det kræver dog stor erfaring at benytte Kognitiv Terapi korrekt i forhold til OCD, da mange af de traditionelle værktøjer kan være uhensigtsmæssige ved OCD - særligt ved OCD af mental karakter (fx. pure-o). Det samme gælder ved Meta Kognitiv terapi, da man her nemt overser konsekvenserne af det følelsesmæssige aftryk og det ubehagelige narrativ, som OCD’en har skabt.

De bedste resultater opnås igennem de af Psykolog Jesper Krogholt udviklede teknikker og metoder. Metoder udviklet sammen med OCD klienter over en lang årrække.

Udtalelser

Klienter fortæller:


Det er første gang at jeg har kunnet tale med nogen om mine tanker. At føle sig helt tryg og blive mødt fordomsfrit - det er stort for mig. Det skal du bare vide. Tak, Jesper.


Jeg kan rigtig godt lide, at du er så grundig og ved så meget. Der er “videnskab bagved og menneskelighed foran”.


Du har gjort en kæmpe forskel for mig. Jeg kan nu leve mit liv.


Du har hjulpet mig til grundlæggende at kunne skubbe OCD’en væk. Tidligere psykologer har, selvom de har været i bedste mening, egentlig bare ført mig i rundkreds.


Jeg får altid mere mod på det hele, når jeg har været hos dig, Jesper.


I 5 år har jeg kæmpet for ikke at tænke de her tanker. Og nu kan jeg. Det er så befriende. Jeg er så glad.


Du har gjort mit liv så meget bedre. Det er jeg dig evig taknemmelig for.


Du er så positiv, og det betyder meget for mig, at du får mig til at føle mig “ikke-syg”.


Det er vildt, at du kan beskrive/forklare, hvordan jeg tænker. Der er ikke nogen omkring mig som forstår det. Det er virkeligt rart og trygt.


Jeg havde aldrig troet det skulle være muligt. Jeg forstår nu hvad du mener med at gå fra version 1 til version 2.


Det er virkelig noget der rykker i forhold til andre steder jeg har været. Mange tak.


Det betyder meget for mig, at du så tydeligt forstår OCD’en, og hvordan den virker. Jeg føler det så godt genkendt, som om at du kan se, hvad jeg tænker…


Jeg er taknemmelig for at en som dig har valgt at arbejde med OCD - og ved så meget om det.


Jeg priser mig virkelig lykkelig for de værktøjer, jeg har fået. Forståelsen for hvordan jeg skal takle min OCD. Hvis jeg ikke havde fået den hjælp og rådgivning, ved jeg slet ikke, hvad jeg skulle have gjort. Jeg kunne ikke have kommet ud af det uden din hjælp. Det er guld værd.


Kontakt psykolog Jesper Krogholt

Har du diagnose- eller behandlingsrelaterede spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig direkte.

Dette gøres bedst via den krypterede beskedtjeneste Wire.

Du kan hente Wire gratis til din enhed (telefon, computer m.v.) her: https://wire.com/en/download

Mit brugernavn i Wire er @krogholt. Ved at tilføje mig som kontaktperson får du herefter mulighed for at skrive til mig.

Forvent en responstid på op til 3 dage.